(0) item
0
  • Niciun produs în coș.

Cum am adus natura la noi în acasa – activități de carantină într-o casă cu copii

Pandemia SARS-COV-2 a adus nenumărate schimbări radicale în viața noastră. Lipsa de mișcare, distanțarea socială, ruperea contactului direct cu natura, și poate încă multe altele, sunt greu de acceptat și de asimilat. Eu trăiesc cu speranța că totul va fi bine și că într-o bună zi (nu foarte îndepărtată) ne vom bucura de normalitatea zilelor de dinainte. Până atunci însă, trebuie să folosim resursele pe care le avem la dispoziție pentru a lucra sau pentru a învăța, iar online-ul ne deschide orizonturi nebanuite. Fără să pretind că cele de mai jos ar putea substitui contactul direct cu natura, am să vă prezint în cele ce urmează câteva idei extrem de distractive și educative cu care ne-am delectat noi în ultima vreme.

Animale 3D la tine în casă – cea mai distractivă activitate pe timp de carantină pentru copii

Recent, Google a lansat o aplicație complet gratuită prin intermediul căreia poți vedea 3D și auzi un animal cu ajutorul telefonului mobil sau al tabletei. Mai mult, datorită tehnologiei AR* (Augmented Reality), poți aduce animalul respectiv chiar în casa ta. Cum se întâmplă treaba asta? Foarte simplu:

  • Pasul 1: tastezi pe telefonul mobil sau pe tabletă, în google numele animalului dorit și derulezi în jos până găsesti o căsuță în care scrie “View in 3D” (atenție, aplicația este activă pentru un număr limitat de animale, însă lista se extinde constant). Funcția se găsește de obicei sub o scurtă descriere a animalului.
  • Pasul 2: selectează “View in 3D” și pe ecranul telefonului sau al tabletei va apărea animalul 3D. Îl poți roti și îl poți privi din diverse unghiuri. Mai mult, poți asculta sunetele pe care le scoate în realitate.
  • Pasul 3: sub imaginea 3D generată va apărea un nou buton pe care scrie “View in your space”. De aici începe distracția pentru că animalul 3D pe care tocmai îl văzusei pe ecran acum este proiectat în încăperea în care te afli. Îl poți pune pe patul tău, pe masa sau chiar în cada de baie daca ai ales ca mine un pinguin!
Google 3D animale

Pentru și mai multe animale virtuale, noi ne jucăm cu PopUpZoo. Acest joc conține un set de cartonașe pe care se află nu mai puțin de 96 de animale care prind viață cu ajutorul tehnologiei AR și pe care îl puteți găsi în perioada aceasta cu reducere aici. Tot ce facem este sa deschidem pe telefonul mobil sau pe tabletă aplicația PopUpZoo pe care am luat-o gratuit de pe GooglePlay/AppStore și să privim cartonașele prin ecranul telefonului. Animalele desenate pe cartonșe prind viață instant, iar copiii interactionează cu ele rotindule sau atingându-le pentru a scoate sunete. Spre exemplu, astăzi am construit o fermă din piese LEGO și am populat-o cu animale pe care le-am văzut în 3D. În timpul vizitei la fermă am ascultat sunetele pe care le scot animalele, am facut poze și filmulețe și am cântat “Old McDonald Had a Farm”. Mâine avem planificată o vizită la gradina zoo.

Pentru copiii mai măricei, mai avem la dispoziție și filtrele distractive de pe Snapchat sau chiar Facebook, care le transformă chipurile în fețele unor animăluțe haioase.

Ciripitul pasarilor aduce optimism și voie bună

Pe data de 1 aprilie nu a fost doar ziua păcălelilor, ci a fost și Ziua Internațională a păsărilor. Cu această ocazie am descoperit că Museu del Ter din Catalunya pune la dispoziție o pagină de interenet interactivă, în care se poate asculta ciripitul unor variate specii de păsări. Am închis ochii și mi-am imaginat pentru o secundă că sunt într-o pădure în care liniștea este întreruptă numai de glasul vesel al păsărilor. Liniștea mea s-a terminat când cutia cu piese Lego pentru ferma a fost răsturnată în mijlocul sufrageriei, dar … experiența a fost foarte plăcută și vă recomand s-o încercați și voi!

Plimbări virtuale prin natură

Pentru că #stamacasa nu ne putem plimba nici pe lângă casă, nici prin lumea largă, așa că am descoperit câtevă tururi virtuale în marile parcuri naționale ale lumii, GRATIS … tot de la Google! Vă învit să explorați 31 de parcuri naționale din America, la un click distanță: aici.

Nouă ne-au plăcut cel mai mult următoarele:

Ce ar mai fi de adăugat este că odată cu folosirea telefonului mobil sau a tabletei ca instrumente de lucru sau ca mijloc educațional am redus semnificativ timpul irosit în fața ecranelor atât pentru noi, adulții, cât și pentru copii. Într-un articol viitor am sa vă povestesc pe unde și cum călătorim noi zilele acestea.

Până atunci, vă las cu bine!

*Realitatea augmentată (AR – Augmented Reality), este o tehnologie revoluționară care constă în crearea unei experiențe interactive bazată pe combinarea lumii reale cu elemente din lumea virtuală. Cu ajutorul acestei tehnologii lumea reală devine digitală interactivă și manevrabilă.

*Completează toate câmpurile corect!

Articole similare

TempPal™ – Simpaticul Termometru Gardian
Posted by Sagal | 31 iulie 2018
Astăzi există o gamă foarte variată de termometre: de la cele clasice la cele digitale,...
Creată de femei, pentru femei, Leaf este o bijuterie fitness inspirată de natură
Posted by Sagal | 23 iulie 2018
Cine ar fi crezut că o bijuterie elegantă poate fi transformată atât de ușor din...